Käyttöapu
 

Sanojen hakeminen

Kirjoita haettava sana tekstikenttään ja paina enter-näppäintä tai napsauta "Hae"-painiketta. Haettava sana voi olla joko suomen- tai englanninkielinen. Hakukone hakee ensin kirjainkokovaihteluja huomioimatta täsmälleen kirjoittamasi muotoista sanaa. Jos täsmälleen samanlainen sana löytyy sanakirjasta, liittää hakukone hakusanan perään ilmoituksen (Exact match). Jos tällaista sanaa ei löydy, haetaan sanoja, jotka muistuttavat antamaasi hakusanaa. Tällä tavoin löydettyjen sanojen perään hakukone liittää ilmoituksen (Similar word). Hakukone tunnistaa vain perusmuodossa olevat sanat ja sanonnat.

Monipuolisempia hakuja voi suorittaa käyttämällä hakusanana ns. "Regular expression":a (regexp). Yksinkertaisimmillaan regexp hakee sanassa esiintyvää merkkijonoa. Napsauta "Regular expression" -valintaruutua ja kirjoita haluamasi merkkijono hakuehdoksi. Hakukone etsii kaikki ne sanakirjan sanat, joissa merkkijono esiintyy. Regexp -hakuehtojen käytöstä löydät tarkempia ohjeita Unixin manuaalista (man regex) tai vaikkapa osoitteesta http://www.ciser.cornell.edu/info/regex.html. Regexp -hakusanaan täsmäävien sanojen perään liitetään ilmoitus (Regexp match).

Jos normaalihaku tai regexp-haku ei löydä yhtään hakuehtoon täsmäävää sanaa, hakukone ilmoittaa (No match).

Hakupainike

Tämä ominaisuus toimii vain Netscapen selaimissa.

Jos tarvitset matemaattista sanastoa usein, voi hakupainikkeesta olla kovasti hyötyä. Siirrä hiiren osoitin alla olevan linkin päälle, paina hiiren oikeaa näppäintä ja valitse piilovalikosta "Add bookmark for link". Avaa päävalikosta Communicator->Bookmarks->Edit bookmarks. Valitse äsken lisätty linkki ja avaa valikosta Edit->Bookmark properties. Anna linkille nimeksi "Matemaattinen sanakirja". Näppärimmillään hakupainike toimii työkaluriviltä. Jos haluat, voit siirtää linkin kirjanmerkeissä valikkoon "Personal toolbar folder". Voit kokeilla painikkeen toimivuutta valitsemalla selaimessa näkyvältä sivulta haettavan sanan ja napsauttamalla kirjanmerkkiä. Jos et valitse tekstiä, voit syöttää hakusanan esille tulevaan ikkunaan.

Hakupainike (napsauta hiiren oikealla painikkeella)